Uut grippi eelmisel nädalal enam ei leitud

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmakordselt sel gripihooajal ei kinnitatud nädala jooksul ühtegi uue gripi viirust.
Esmakordselt sel gripihooajal ei kinnitatud nädala jooksul ühtegi uue gripi viirust. Foto: PantherMedia / Scanpix

Esmakordselt sel gripihooajal ei kinnitatud terviseameti andmeil nädala jooksul ühtegi uue A(H1N1) gripiviirust.


Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine püsis suhteliselt stabiilsel ja hooaega arvestades tavapärasel tasemel - eelmise nädala jooksul haigestus 3476 inimest.

Ka grippi ja gripitaolistesse nakkustesse haigestunute arv jäi samale tasemele. Eelmisel nädalal sai positiivse kinnituse kaks A gripi proovi ja üks B gripp.

Kuna gripiviiruste poolt põhjustatud hingamisteede haigusi on ainult sümptomite põhjal raske eristada teistest respiratoorsetest haigustest, palub terviseamet arstidel olla jätkuvalt valvsad ja pöörata kõrgendatud tähelepanu gripitaolistele haigusnähtudele.

Eestis ringles üheaegselt mitmeid respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavaid viiruseid, teistest enam on kasvanud respiratoor-süntsütiaalse (RS) viiruse ja paragripiviiruste osakaal.

Hooaja algusest on Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laboris uuritud 2566 proovi uue gripi tekitaja suhtes. Positiivse kinnituse on saanud 882 uue gripi proovi.

Seoses grippi haigestumiste vähenemisega peatab oma töö eelmisel kevadel alustanud gripi infotelefon, millel jagasid infot ja nõuandeid terviseameti spetsialistid. Juhul kui olukord muutub, avatakse infotelefon uuesti. Viirushaigustesse haigestumisel saavad elanikud jätkuvalt nõu ja abi oma perearstilt või perearsti nõuandetelefonilt 1220.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles