Uuring: loomaarstidel on neli korda suurem suitsiidirisk

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaarsti töö on ka vaimselt ränk, kinnitavad uurijad.
Loomaarsti töö on ka vaimselt ränk, kinnitavad uurijad. Foto: SAM PANTHAKY/AFP
Suurbritannias tehtud uuring näitab, et veterinaari ametit pidavad inimesed teevad keskmisest neli korda sagedamini enesetappe.

Southamptoni meditsiinikooli teadlaste arvates peitub põhjus nende suhtumises elusse ja surma ning ka surmavate ravimite kättesaadavuses, kirjutab Healthday.

Teiste tervishoiutöötajatega võrreldes on loomaarstide suitsiidirisk kaks korda suurem

Uurijad tunnistasid, et ei tea, mis selle jahmatava avastuse tagamaad on, kuid oletasid, et pidev loomade «magama panekuga» tegelemine mõjutab veterinaaride suhtumist elusse ja surma. Samuti võivad neid suitsiidile kallutada kolleegide enesetapud, oletasid uurijad.

Lisaks arvavad nad, et loomaarstidel on tööst tingituna suurem kalduvus perfektsionismile ja neurootilisusele, mis võivad omakorda enesetapu sooritamise tõenäosust suurendada. Oma osa annavad ka pikad tööpäevad ja suur tööstress ning tõsiasi, et paljud veterinaarid töötavad erakliinikutes ja on seega sotsiaalselt isoleeritud.

Uuringu põhjal kasutavad Briti loomaarstid enda tapmiseks sageli ravimeid, millele neil vaba ligipääs on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles