Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Puuvili teeb paksuks?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Teelemari Loonet
Copy
Huvitavalt serveeritud vilju söövad lapsed rohkem.
Huvitavalt serveeritud vilju söövad lapsed rohkem. Foto: SCANPIX
Londoni kuningliku kolledži teadlased hoiatavad, et ehkki puuvilja peetakse ülitervislikuks toiduks, tuleb sellega tegelikult siiski piiri pidada.

Uurijate sõnul riskivad ohtralt puuvilju söövad inimesed ülekaalu ja hammaste lagunemisega, kirjutab Geniusbeauty.

Eriti hoolsalt peaksid oma menüüsse kuuluvaid puuviljakoguseid jälgima ülekaalulised, diabeetikud ja kõrge kolesteroolitasemega inimesed.

Enamik puuvilju sisaldab palju fruktoosi ja annab ohtralt kaloreid, kuid fruktoosi tõttu ei teki nende söömisel täiskõhutunnet. Seetõttu kiputakse puuvilju süües tarbima rohkem kaloreid, kui vaja.

Lisaks tõstab puuvili vere glükoositaset, mis on ohtlik diabeetikutele ning ka triglütseriidide hulka veres, mis ohustab südant ja veresooni.

Uurijad rõhutasid, et nad ei ütle, et terved inimesed peaksid puuvilju vältima hakkama, kuid südamehaiguste, diabeedi ja ülekaalulisuse riskigruppidesse kuulujad peaksid loosungi «viis puuvilja päevas» asemel lähtuma soovitusest «üks puuvili ja neli köögivilja päevas».

Märksõnad

Tagasi üles