Rootsi haigla võtab kasutusele VIP-kaardid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VIP-kaart peaks leevendama arstide koormust.
VIP-kaart peaks leevendama arstide koormust. Foto: PantherMedia/Scanpix

Lõuna-Rootsis asuv haigla võtab kasutusele VIP-kaardid, et leevendada erakorralise meditsiini osakonna töötajate koormust ja veenduda, et raskes seisus patsiendid saaksid kiiremini arsti vastuvõtule.

VIP-kaarte hakkab pakkuma Karlskrona haigla ja need on väljaarendatud koostöös sealse kohalike ja piirkondlike omavalitsuste liiduga, vahendab The Local.

Patsientidele, kes pöörduvad erakorralise meditsiini osakonda leebete sümptomitega, antakse spetsiaalne kaart, millega garanteeritakse, et nad saavad arsti vastuvõtule 24 tunni jooksul.

Esmalt kohtub patsient medõega erakorralise meditsiini osakonnas ja talle antakse valida, kas ta võtab kaardi või jääb ukse taha ootele. Kaardi väljaarendajad loodavad, et VIP-kaart leevendab arstide koormust ja tänu sellele saavad esmajärjekorras abi raskes seisundis haiged.

Kaardi väljaarendamist peeti hädavajalikuks, kuna erakorralise meditsiini osakonna patsientide arv on pidevalt kasvanud. Kaarti on juba testitud mõningates teistes kohalikes erakorralise meditsiini osakondades ja tulemused on positiivsed.

Karlskrona haigla võtab spetsiaalsed kaardid kasutusele novembri keskel neljakuulise katsejaga koostöös kohalike tervishoiuasutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles