Snäkid, mis peletavad pärastlõunase väsimuse

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toitumisspetsialiste sõnul aitab õun energia taastamisele kaasa.
Toitumisspetsialiste sõnul aitab õun energia taastamisele kaasa. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Portaal Health.com küsis nõu toitumisspetsialistidelt, mida võiks süüa pärastlõunal, kui väsimus kipub võimust võtma. Asjatundjad nimetasid mõned toidud ja joogid, mis aitavad kiirelt energia taastada.

Roheline tee ja peotäis kreeka pähkleid või mandleid

Roheline tee suurendab aju aktiivsust, aitab võidelda stressiga ning keskenduda. Kuna Kreeka pähklid sisaldavad süsivesikuid, valke ja rasvu, annavad needki palju energiat.

Hummus ja beebiporgandid

Kui oled pinges, siis on närimine tõeline stressileevendaja. Porgandid on krõmpsuvad ning rahuldavad magusaisu, hummus on aga soolane ja sisaldab palju tervislikke valke, süsivesikuid ja rasvu, mis tekitavad organismis heaolutunde.

Vesi, õun ja maapähklivõi

Veepuudust ei tohi tekkida, vastasel juhul tunnete jõuetust, kuna veepuuduse korral tekib kergesti stress. Seega peab jooma palju vett. Kõrge kiudainesisaldus õuntes tagab kestva ja püsiva energiasööstu ning maapähklivõi sisaldab proteiine ja tervislikke rasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles