Mardna: ekspertkomisjon leiab ka arstide töös vigu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mardna
Peeter Mardna Foto: Mihkel Maripuu

Arstiabi kvaliteedi ekspertkomisjoni liige Peeter Mardna lükkas tagasi väited, justkui mätsiks komisjon arstide ravivigu kinni, tuues näiteks paar värskemat juhtu, kus leiti arsti ravitegevuses vigu.

Ühel juhul alustas resident lõikust iseseisvalt, ehkki tema ettevalmistus ei olnud piisav, ning operatsioon ebaõnnestus, asja ei parandanud ka kohale tormanud juhendaja, ning vussiläinud lõikus tegi opereeritust eluaegse invaliidi, kirjutab Õhtuleht.

Teisel juhul kaebas psüühiliselt haige inimene tugevaid valusid kõhus, kuid tohtrid ei uskunud tema vaevusi ning andsid talle valuvaigisteid ja rahusteid, inimesel lõhkes pimesool ja ta suri. «Seal jäi puudu arsti oskusest suhelda ja eristada psüühiliselt haige inimese luulusid tegelikkusest,» rääkis Mardna.

Möödunud aastal menetles terviseameti juures tegutsev arstiabi kvaliteedi ekspertkomisjon 105 tõsisemat kaebust, nende seas oli Mardna sõnul ehk neljandik selliseid, kus ravitegevusele võis midagi ette heita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles