Evelin Ilves sai aasta tervisesõbraks

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves Tartu rulluisumaratonil
Evelin Ilves Tartu rulluisumaratonil Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eesti Tervisedenduse Ühing valis WHO maailma tervisepäeva raames aasta tervisesõbraks Evelin Ilvese.


Ilvese sõnul on tal hea meel tõdeda, et tervist puudutav hakkab viimaks pehmete teemade hulgast riiklikult tähtsaks küsimuseks tõusma, vahendas presidendi kantselei.



Ilves rõhutas, et kuigi põhiosa vastutusest on meie endi peal, seisneb riigi roll terviseteadlikkuse edendamisel eelkõige vajaliku info mõistetavaks ja kättesaadavaks tegemisel ning tervisele kahjulike ainete või tootmis- ja töötlemisviiside piiramisel. «Liikumis-ja sportimisvõimaluste loomine on linnastuvas ühiskonnas järjest enam oluline. Kõige tähtsam on, et tervislik toit ja liikumisharrastused oleks kättesaadavad ja igapäevase loomuliku elu osad kõigile Eestimaa lastele,» märkis Ilves.



Tervisedenduse ühingu teatel on Evelin Ilves tihti võtnud sõna terviseteemadel ning näidanud tervisliku eluviisiga eestimaalastele head eeskuju.



Aasta tervisesõbra valis tervisedenduse praktikutest ja teaduritest koosnev 150 liikmeline ühendus esmakordselt. Tiitel omistatakse avaliku elu tegelasele, kes on oma tegevusega toetanud ja tähtsustanud rahva tervist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles