Raseduse katkemine paneb paarisuhte proovile

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nurjunud rasedus paneb suhte karmilt proovile.
Nurjunud rasedus paneb suhte karmilt proovile. Foto: Corbis / Scanpix

Värske uuring näitab, et raseduse katkemine ja nurisünnitus suurendavad oluliselt lahkumineku tõenäosust.

USAs Michigani ülikoolis tehtud töös vaadeldi 3700 abielus või vabaabielus paari, kus naine oli vähemalt korra rase olnud, kirjutab Reuters.

Paare 15 aasta jooksul jälgides leiti, et raseduse katkemise järel oli suhte purunemise tõenäosus 22 protsenti suurem kui eduka sünnituse järel. Nurisünnituse korral oli lahkumineku risk 40 protsenti suurem.

Raseduse katkemine suurendas lahkumineku tõenäosust kolmeks aastaks, nurisünnitus aga pea kümneks.

Edukalt kulgenud rasedus(t)e järel läks kümne aasta jooksul lahku 40 protsenti paaridest, nurisünnituse üle elanutest aga 60 protsenti. Raseduse katkemisega kokku puutunutest läksid kümne aasta jooksul lahku pea pooled.

Varasemad uuringud on näidanud, et lapse surm suurendab abielupaaride tõenäosust lahutada. Uuringut juhtinud Katherine Gold ütles, et seda arvestades ei tulnud praegune avastus talle üllatusena, kuid ometi oli lapse saamisega seotud probleemide mõju suhetele tema arvates ootamatult tugev.

Gold lisas, et paarid ei peaks uuringutulemusi nähes arvama, et lapse kaotus tähendab suhte lõppu. Ta rõhutas, et paljud pered suudavad valuga hakkama saada ja võivad tänu sellele isegi lähedasemaks muutuda. Lahkumineku vältimiseks soovitab ta partneritel omavahel enda tunnetest rääkida ja vajadusel professionaalset abi otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles