Sotsiaalminister: digiretsept suudetakse tõrgeteta tööle saada

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiretsepti kasutajate arv on suurem, kui haigekassa ja sotsiaalministeerium arvata oskasid. Seetõttu tuleb apteekritel suurem osa ajast lugeda arvuti ekraanilt kirja: «Retseptikeskuse päring. Ootame vastust. Töötan.»
Digiretsepti kasutajate arv on suurem, kui haigekassa ja sotsiaalministeerium arvata oskasid. Seetõttu tuleb apteekritel suurem osa ajast lugeda arvuti ekraanilt kirja: «Retseptikeskuse päring. Ootame vastust. Töötan.» Foto: Liis Treimann

Eilsel kohtumisel leppisid sotsiaalminister Hanno Pevkur, Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov, AS Microlink Eesti juht Enn Saar ning AS Helmes nõukogu esimees Jaan Pillesaar kokku, et kõik panustavad maksimaalselt digiretseptikeskuse töös ilmnenud probleemide kõrvaldamisse.


«Vaatamata digiretsepti süsteemis ilmnenud probleemidele, olen eilse kohtumise tulemusel veendunud, et osapooled suudavad koostöös süsteemi tõrgeteta tööle saada,» selgitas sotsiaalminister.



«Neli aastat tagasi osaliste tehtud prognoosid süsteemi toimimiseks vajalike võimsuste kohta ei ole kahjuks tänastele ootustele vastavad. Aga tunneli lõpus valgus paistab ning kui kõik suudavad teha maksimaalse pingutuse, ei tohiks olla ületamatu takistus digiretsept korralikult toimima panna,» rääkis Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov.



Nii Enn Saar kui Jaan Pillesaar kinnitasid ministrile, et IT-firmad on valmis igakülgseks koostööks ning teevad omalt poolt kõik, et digiretseptisüsteem korralikult tööle hakkaks.



«Iga tehnoloogiliselt keeruka süsteemi ülesehitamine vajab aega ja kannatust ning ilmneda võib ettenägematuid takistusi. Antud projekti teeb meie jaoks keerukaks paljude eri organisatsioonide ja osaliste olemasolu, kellel kõigil on erinevad tehnoloogilised platvormid ja nõuded. Tänasega oleme kõigi osaliste vahel saavutanud ühise arusaama edasistest tegevustest,» kinnitasid ettevõtjad.



Pooled leppisid kokku, et kohe alustatakse süsteemi optimeerimistöödega ja hinnatakse täiendava sõltumatu poole seadmeressursi lisamise vajadust. Selle kokkuleppe raames tellib ministeerium olemasolevale tehnopargile kiirauditi. Pärast kiirauditi tulemuste selgumist otsustatakse üheskoos järgmised meetmed süsteemi töökindluse saavutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles