Šokolaad on parim depressiooniravim?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressioon sunnib šokolaadi ahmima?
Depressioon sunnib šokolaadi ahmima? Foto: SCANPIX

USA San Diego ülikooli toitumisteadlaste  sõnul on šokolaadiisul seos nii aju kui ka kõhuga.

Ekspertide arvates söövad depressioonis inimesed suures koguses šokolaadi, kuna selles leiduvad ained tekitavad parema enesetunde, kirjutab Science Daily.

Uuring näitas, et depressioonis inimesed sõid kaks korda rohkem šokolaadi kui need, kellel depressiooni ei täheldatud.

Uuringus osales 931 meest ja naist, kellest osal diagnoositi depressioon. Keskmiselt tarbisid depressioonis inimesed ühes kuus 8,4 portsjonit šokolaadi, samas kui depressiooni all mitte kannatanute šokolaadikogus oli 5,4 portsjonit.

Sügavas depressioonis olijad sõid aga isegi 11,8 portsjonit šokolaadi.

Teadlaste määratluse kohaselt oli üks portsjon 28 grammi.

Uurijate arvates on šokolaadi söömisel ja meeleolul seos.

«Šokolaad on depressiooniravim ning selle maiustuse söömine aitab meeleolu parandada. Kuid asjal on ka teine külg. Liigne šokolaadi ahmimine võib kehakaalu kasvatada ning uue depressiooni põhjustada,» selgitasid toitumisteadlased.

Uuringut juhtinud Beatrice Golomb sõnas, et saadi kinnitust vanale tuntud tõele, et šokolaad parandab meeleolu ja enesetunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles