Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Söömise vähendamiseks tasub toit silma alt ära panna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Eger Ninn
Copy
Ee vähem süüa, tuleks lisatoit silma alt ära panna.
Ee vähem süüa, tuleks lisatoit silma alt ära panna. Foto: SCANPIX

Vastvalminud uuringust selgus, et inimesed, kes ei tõsta toitu söömise ajaks lauale, vaid serveerivad selle otse taldrikule, söövad vähem.


«Võiks öelda, et mis silmist, see meelest,» selgitas uuringut juhtinud Cornelli ülikooli teadlane Brian Wansink. «Kui me ei pannud toitu lauale, sõid inimesed toiduga 20 protsenti vähem kaloreid. Mehed sõid pea 29 protsenti vähem,» vahendas

Livescience

uurija sõnu.

Samuti vähenes toidu juurdetõstmise kordade arv.

Wansinki sõnul on samasugust strateegiat kasutades võimalik suurendada näiteks tervisliku toidu söömist. «Kui puu- ja köögiviljad on kogu aeg nähtaval kohal, valime me need tunduvalt suurema tõenäosusega kui näiteks koogitüki külmkapist,» selgitas toitumisteadlane.

Märksõnad

Tagasi üles