Arstid kirjutavad aina enam toimeainepõhiseid retsepte

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Toomas Huik / Postimees

Toimeainepõhiste retseptide osakaal on originaalravimitele kirjutatud retseptidega  võrreldes möödunud aastaga kasvanud ja nüüd on ligi kaks kolmandikku retseptidest toimeainepõhised.

Kui möödunud aasta esimese üheksa kuu jooksul oli toimeainepõhiste retseptide osakaal 66 protsenti, siis käesoleva aasta samal perioodil oli 75 protsenti väljastatud retseptidest toimeainepõhised, teatas haigekassa.

«Peame väga oluliseks, et ravimite kõrge omaosalus ei oleks takistuseks vajaliku ravimi kasutamisel ning üks oluline samm omaosaluse vähendamisel on patsientide teadlikkus oma õiguste osas retseptiravimite ostmisel,» sõnas haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross.  

Kuni aastani 2009 kasvas patsiendi omaosalus regulaarselt igal aastal, ulatudes 8 euroni ühe soodusretsepti kohta. Tänu aktiivsele teavitusele ja toetavatele riiklikele abinõudele on õnnestunud suunata inimesi teadlikumale käitumisele ning omaosaluse kasv peatada. Selle aasta esimese üheksa kuu andmete alusel tuli ühe soodusretsepti eest tasuda juba oluliselt väiksem summa: 6,41 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles