Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Oomega-3-rasvhapete liigne tarbimine võib olla ohtlik

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Tiina Kaukvere
Copy
Kalaõli.
Kalaõli. Foto: Panther Media/Scanpix

Oomega-3-rasvhapete tarbimisel väga suurtes kogustes võivad avalduda negatiivsed tervisemõjud ning seepärast tuleb kinni pidada päevase normi soovitustest.

Samas on vastavate biomarkerite puudumise tõttu lubatavaid ülempiire lisandi võtmiseks praktiliselt võimatu kehtestada, vahendab ERRi teadusportaal.

Eelnevates uuringutes on selgunud, et oomega-3 lisamine suurtes kogustes hiirte toidule suurendas soolepõletiku ja immuunsüsteemi häirete riski.

Üleliia kõrgete koguste tarbimine võib atriaalse fibrillatsiooni (südame rütmihäire) riski tõsta. Liigsed hulgad võivad muuta ka immuunsüsteemi talitlust ning mõjutada organismi vastupidavust nii viirustele kui ka bakteritele.

Tagasi üles