Koomasse langenud poisi tervisehäda osas valitseb teadmatus

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored jalgpallurid peavad olema pideva arstliku järelevalve all.
Noored jalgpallurid peavad olema pideva arstliku järelevalve all. Foto: SCANPIX

Möödunud neljapäeva õhtupoolikul kella viie paiku seiskus Haapsalu staadionil sõpradega jalgpalli mänginud 15aastase poisi süda, kuid pärast elustamist ja nelja koomas veedetud päeva ärkas poiss tervena.

Poisi ema rääkis Lääne Elule, et poeg on kogu elu olnud hea tervise juures, mingeid ohumärke ei olnud, läks lihtsalt ühel õhtul sõpradega jalgpalli mängima ja kukkus jala pealt kokku.

Esialgu Läänemaa haiglasse toimetatud poiss viidi üle Põhja–Eesti regionaalhaiglasse, kus temaga tegelevad eriala parimad Eestis, kuid arstid ei ole ema sõnul siiani tuvastanud ühtegi südameriket.

Regionaalhaigla kardioloog ütles, et arstid uurivad riket mujal kehas, mis võis südame seiskumise kaasa tuua, kuid rohkemat ajakirjandusele avaldada ei tohi.

Südamearst lisas, et neljapäeval Haapsalus juhtunu ja teiste sellesarnaste õnnetuste ärahoidmiseks ei saa lapsed ega vanemad paraku midagi teha, sest selliseid südameseiskumisi, millele ei viita ükski märk ja mille põhjus ei selgu tagantjärele, lihtsalt juhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles