Coca-Cola juht: inimesed alahindavad suhkru kogust meie jookides

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola.
Coca-Cola. Foto: SCANPIX

Coca-Cola Euroopa juht James Quincey tunnistas, et kokakoola sisaldab palju suhkrut ning olukord peab muutuma kinodes, kus pakutakse suhkrurikkaid karastusjooke liiga suurtes topsides, kuna paljud inimesed ei tea, kui palju suhkrut nad tegelikult tarbivad.

Quincey rääkis telesaates «Newsnight», et mõned kliendid ei tea, et kõige suuremad kinodes pakutavad Coca-Cola joogitopsid sisaldavad koguni 44 teelusikatäit suhkrut, vahendab news.com.au.

Quincey lisas, et tarbijatele meeldib see, et joogid sisaldavad suhkrut ja energiat, kuid samas küsis, kas see on ikka vajalik. «Ei ole, kuid miljonid inimesed naudivad seda.»

Quincey arvutas, et klassikaline kokakoola (355 ml purk - toim) sisaldab 35 grammi ehk umbes kuus teelusikatäit suhkrut, kaloreid aga umbes sama palju kui cappuccino või pool croissant'i.

Mehe sõnul töötab ettevõte selle nimel, et kliente oma toodete suhkru- ja kalorisisaldusest informeerida. Kui saatejuht küsis, kas kliendid teavad, kui palju suhkrut väike ja suur Coca-Cola sisaldab, oli Quincey sunnitud vastama: «Ma arvan, et võib-olla nad ei tea.»

Ta lisas, et olukord peab muutuma ja kinod ei peaks nii suuri joogikoguseid pakkuma.

Maailma Terviseorganisatsiooni soovitusel ei tohiks suhkrukogus ületada 10 protsenti päevasest kalorihulgast ehk keskmiselt tohib seda tarbida 50 grammi ehk umbes 13 teelusikatäit päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles