13 maailma veidramat pohmelliravimit

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venelasi aitab pohmelli korral kali.
Venelasi aitab pohmelli korral kali. Foto: Toomas Huik

USA väljaanne toob välja 13 veidramat pohmelliravimit mujalt maailmast.

Kui ameeriklased joovad pärast ülekäte läinud pidutsemist hommikul kokteili Bloody Mary, siis mujal maailmas kasutatakse veidramaidki nippe, kirjutab The Daily Beast.

  1. Jaapan – pärast õhtut, mil liiga palju saket sai joodud, jäävad jaapanlased lootma kuivatatud ploomidele, mida nimetatakse umeboshi´deks. Vähem julged lahjendavad kibedaid ploome, kastes neid rohelise tee sisse.
  2. Saksamaa – sakslastel on iga toidu jaoks sõna, ka joomajärgseks hommikueineks: katerfrühstück. Eine koosneb marineeritud sibulast ja kurgist, mille ümber on keeratud marineeritud räimed. Juuakse ka õlut.
  3. Poola – poolakad joovad ära klaasi soolvett, mille sees on hapukapsas.
  4. Venemaa – venelased usuvad, et pohmellist saab kõige kergema vaevaga lahti saunas käies ja kasevihaga viheldes. Teine pohmelli raviv jook on eestlastele tuttav kali – kerge alkohoolne jook, mis on valmistatud pärmist, suhkrust ja rukkileivast.
  5. Mongoolia – mongolite rituaal pärast napsuga liialdamist on neelata klaasi seest marineeritud lamba silmamunasid, mis on segatud tomatimahlaga.
  6. Mehhiko, Türgi ja Rumeenia – nendes riikides on pohmelliravimiks supp. Türgis valmistatakse äädika ja sidruni baasil suppi iskembe corbasi, Rumeenias luristatakse ciorbade burta´t, mis on soolane juurviljasupp ning Mehhikos lehma maost valmistatud vedelikku menudo, kuhu on lisatud küüslauku ja sibulat.
  7. Šotimaa – šotlased joovad traditsiooniliselt segu petist, maisijahust, soolast ja piprast.
  8. Suurbritannia – britid naudivad peojärgsel hommikul võileiba, millele on kuhjatud suur kogus peekonit.
  9. Peruu – peruulased tarbivad pohmelliga võitlemiseks jooki, kus on kombineeritud laimimahl, sidrunimahl, kalapuljong, kalajäägid, küüslauk ja ingver.
  10. Namiibia – namiibialased joovad segu hüübinud koorest, tumedast rummist, vürtsitatud rummiliköörist ja piimast, mida nimetatakse pühvlipiimaks, kuid sisaldab tegelikult rohkem alkoholi kui piima.
  11. Sitsiilia – pohmelli vastu närivad Sitsiilia elanikud kuivatatud pullipeenist.
  12. Vietnam – kuigi ninasarviku sarve küttimine on illegaalne, usuvad vietnamlased, et soojas vees leotatud sarv aitab mitte ainult pohmelli, vaid ka vähi vastu.
  13. Filipiinid – filipiinlased usuvad, et ülejoomise ennetamiseks võiks süüa muna. Pohmelli tekkides võiks selle vastu aidata hautatud pardiloode.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles