Tubakamaksude kolmekordistamine ennetaks miljoneid surmajuhtumeid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine.
Suitsetamine. Foto: SCANPIX

Ajakirjas New England Journal of Medicine avaldatud artiklis näidatakse, et tubakamaksude kolmekordistamine hoiaks aastaks 2025 ära 200 miljonit tubakast tingitud surmajuhtu. 

Artikli autorite sõnul võiks maksude suurendamine teatud maades tubaka jaemüügi hinda kahekordistada ning vähendada hinnavahet odavamate ja kallimate sigarettide vahel, vahendab ERRi teadusportaal.

Selle asemel, et soodustada suitsetajaid valima odavamaid sigarette, peaks strateegia eesmärgiks olema inimeste õhutamine suitsetamisest loobuma ning noori suitsetamisega üldse mitte algust tegema.

Tubakamaksude kolmekordistamine võiks olla eriti tõhus just madala ja keskmise sissetulekuga maades, kus suitsetajate arvukus on tõusmas ja tubakatoodete hind suhteliselt madal.

Selline lähenemine ei alanda mitte ainult tubakatoodete tarbimist, vaid loob ka lisatulusid, mida valitsused võiksid kasutada tervishoiu hüvanguks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles