Terviseameti soovitused Sotši taliolümpia külastajatele

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar ja Urmas Paet testisid Šotsi 2014 taliolümpiamängude auks loodud rõivakollektsiooni
Edgar Savisaar ja Urmas Paet testisid Šotsi 2014 taliolümpiamängude auks loodud rõivakollektsiooni Foto: Viktor Burkivski

Terviseamet teatab, et talviste olümpiamängude pealinn Sotši paikneb Vene Föderatsiooni Krasnodari krais, kus aastatel 2012-2013 olid enamlevinud nakkushaigusteks salmonelloos, düsenteeria ja rotaviirusnakkus, A- ja B-viirushepatiit, tuberkuloos, süüfilis ning HIV-nakkus.

Sellest lähtuvalt soovitab terviseamet Eestist taliolümpiamänge vaatama siirduvatel inimestel kaitsta ennast või uuenda oma kaitset gripi, A- ja B-viirushepatiidi, leetrite ja difteeria teetanuse vastu. Difteeria ja teetanuse vastane vaktsiin on ainus vaktsiin riiklikus vaktsineerimiskalendris, mis on ka täiskasvanutele tasuta.

«Sööge korralikult läbikuumutatud toitu, pastöriseeritud piimatooteid ja hoolikalt pestud puu- ja köögivilju. Tänavakauplejate poolt pakutavat toitu tuleks vältida. Joomiseks tarvitage desinfitseeritud või pudelivett, hoiduge kraaniveest valmistatud jääkuubikutest,» soovitab terviseamet.  

Samuti tuleks pesta sageli käsi, kindlasti enne söömist ja pärast tualeti külastamist. Varuda tuleks ühekordseid desinfitseerivaid salvrätikuid.

«Hoidke kaugemale haigustunnustega inimestest. Köhides ja aevastades katke nina ja suu varrukaga,» paneb amet südamele.

Sotši minnes tuleks vormistada piirkonnas kehtiv meditsiiniabi kindlustus. «Kui te tarvitate ravimeid mõne kroonilise haiguse raviks, siis võtke need kaasa originaalpakendis,» lisas amet.

Sotši taliolümpiamängud toimuvad 7. -23. veebruarini ja paraolümpiamängud 7. -16. märtsini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles