Eesti kassid puresid mullu inimesi 500 korral

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamik Eestis registreeritud loomahammustustest on koerte või kasside puremised.
Enamik Eestis registreeritud loomahammustustest on koerte või kasside puremised. Foto: SCANPIX

Terviseameti andmetel said eelmisel aastal Eesti inimesed kõige sagedamini pureda koertelt – 1665 korral, kuid 556 korral jäädi tõsisemalt ka kasside küünte ja hammaste vahele.

23 korral pöördusid inimesed arsti poole pärast rottide rünnakut, 18 juhul oli hammustajaks rebane. Harvem tekitasid kehavigastusi oravad, hiired, kährikud, siilid ja hobused, aga ka ahvid, nahkhiired, nugised ja tuhkrud. Ühel korral vajas inimene arstiabi ka pärast kuke kallaletungi.

Kokku registreeris terviseamet 2009. aastal Eestis loomahammustusi 2332 korral. Võrreldes 2008. aastaga oli seda kuue protsendi võrra vähem.

Kõige rohkem vigastasid loomad inimesi Tallinnas ja Harjumaal ning Narvas ja Ida-Virumaal. Kõige rahulikumad loomad ja inimesed elavad Hiiumaal, kus loomahammustustega pöörduti arsti poole vaid kaheksal korral.

Selle aasta nelja kuuga on registreeritud 475 loomahammustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles