Kolm maa-apteeki on sunnitud uksed sulgema

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Terve Pere Apteek OÜ on lähiajal sunnitud sulgema kolm maapiirkonna apteeki, põhjendades seda riigikohtu otsusega kuulutada senised apteekide asutamise piirangud põhiseadusvastaseks.

1. märtsist suletakse Luunja ning Kavastu apteegid, 1. maist aga Kullamaa apteek.

Terve Pere Apteek OÜ juhataja Kadri Tammepuu sõnul peavad riigikohtu otsuse tõttu apteegipidajad oma äriloogika ümber vaatama ja valmistuma turul puhkevaks segaduseks ning kulude hüppeliseks kasvuks.
 
«See on küll maapiirkonna patsientidele ilmselt valus löök, aga riigikohtu otsuse taustal tuleb apteegiturul ellujäämiseks mõnel pool ka ebameeldivaid otsuseid langetada. Väikseid maa-apteeke pole mõttekas majanduslikult töös hoida, kui on võimalus avada apteeke linnades, kus käib kordades rohkem rahvast,» lisas Tammepuu.

Tema sõnul on prognoositav uute apteekide avamise võidujooks linnades, millega kaasneb hüppeline kulude kasv ning erialase tööjõu terav puudus.

«Meil ei jää muud üle kui hakata koondama ressursse ning valmistuma peatselt asetleidvateks järskudeks muudatusteks. Positiivse poole pealt näeme aga uues olukorras ettevõttele võimalusi turuosa suurendamiseks,» nentis Tammepuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles