Keila hooldushaigla: esialgsetel andmetel peksmist ei toimunud

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila hooldushaigla hoones asub SA PJV hooldusravi.
Keila hooldushaigla hoones asub SA PJV hooldusravi. Foto: Raigo Pajula

Keila hooldushaigla juhtkond viis läbi uurimise seoses sotsiaalmeedias levinud peksmissüüdistusega ning kogutud andmete ja tunnistuste põhjal ei ole peksmist toimunud.

Juhtkond teatas, et olukorda jälgitakse ning arutatakse ka võimalikke lahendusi, kuidas tagada patsientide maksimaalne turvalisus ja heaolu. Samuti tehakse koostööd politseiga, et välja selgitada täiendavad asjaolud.

Sotsiaalmeedias levis koos peksmissüüdistusega neli fotot kahest patsiendist. Levitaja süüdistab Keila hooldushaiglat selles, et 7. veebruaril läksid üks või mitu joobes töötajat kallale vanuritest patsientidele, tekitades neile sinikaid ja muid kehavigastusi.

Sihtasutuse PJV Hooldusravi juhatuse liikme Rasmus Vesiloo sõnul saabus üks patsientidest Keila hooldushaiglasse 6. veebruaril ning tema haigusloos on kirjas, et tal olid juba saabudes verevalumid.

Teine patsient ei oska tema sõnul öelda, kuidas ta käevigastuse sai. «Ta ei suuda meenutada, kas tegemist võis olla õnnetuse või millegi muuga,» märkis Vesiloo, kelle sõnul pole õdede ja hooldajate seletuskirjade järgi joomingut ega peksmist toimunud.

Ta lisas, et sellegipoolest suhtub haigla juhtkond patsiendi perekonnalt saadud infosse väga tõsiselt ning uurib olukorda teravdatud tähelepanuga.

«Jälgime olukorda ja rakendame täiendavaid abinõusid, et oleks edaspidi võimalik audiovisuaalselt kontrollida toimunut, sest mistahes patsiendi väärkohtlemine on lubamatu. Meie eesmärk on, et kõiki patsiente koheldakse hästi ning nende turvalisus ja heaolu on tagatud,» rääkis Vesiloo.

Põhja prefektuur teatas, et on algatanud juhtumi uurimiseks kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles