Õdede liit õpetab Ida-Virumaa medõdedele eesti keelt

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiiniõde.
Meditsiiniõde. Foto: SCANPIX

Eesti Õdede Liit teadvustab Ida-Virumaa õdede täiendava keeleõppe vajadust ning panustab järjekindlalt venekeelsete õdede professionaalsesse arengusse.

«Õdede liitu kuulub üle 250 õe Ida-Virumaalt, kelle professionaalsuse tõstmiseks ja sealhulgas keeleoskuse parandamiseks oleme välja töötanud eraldi tegevuskava. Eestikeelsed loengud ja koolituspäevad Ida-Virumaal, venekeelsete õdede kaasamine Tallinnas ja Tartus toimuvatele koolitustele ning nn töökümblus eestikeelses töökeskkonnas aitab tugevdada Ida-Viru õdede ametialaseid oskusi ning ühtlasi aitab tõsta ka eesti keele taset,» ütles Eesti Õdede Liidu asepresident Tiiu Kõrran.

Tallinna Tervishoiu kõrgkool on alates 2002. aastast pakkunud tasemeõpet Kohtla-Järve struktuuriüksuses, kus on igal aastal õppe läbinud 30 Ida-Virumaa õde. Tänu Õdede liidu, riigi ja kooli ühistööle pakub Tallinna Tervishoiu kõrgkool nii õdede taseme- kui ka põhiõppe puhul õppekava väliselt ja riigi rahastusel eesti keele õpet. Tartu Ülikooli õendusteaduse magistriõppes on viimase kümne aasta jooksul õppinud keskmiselt üks Ida-Virumaalt pärit õde aastas.

«Õdede liit ei paku oma liikmetele küll keelekursusi, seda abi ootaksime rohkem tööandjatelt, eelkõige haiglatelt. Õdede suure töökoormuse, ööpäevaringse töögraafiku ja paraku siiski väga väikese palga puhul ei saa me loota, et kõik eesti keele alast täiendust vajavad õed oma raha eest keelekursustele lähevad,» lisas Kõrran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles