Terviseamet uurib eksinud Vene arsti juhtumit

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu haigla.
Pärnu haigla. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Anestesioloogide seltsi juhatuse liikme Raido Paasma konverentsi ettekandes viidatud probleem kolmandatest riikidest Eestisse tööle asuvate arstide järelevalve puudulikkuse üle ja selle probleemi ilmestamiseks toodud näide viisid Pärnu haigla terviseameti uurimise alla.

Terviseameti järelevalveosakond alustas menetlust dr Raido Paasma poolt oma ettekandes ning hiljem ETV saates «Aktuaalne kaamera» kirjeldatud juhtumi asjaolude selgitamiseks, ütles terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri ERR-i uudisteportaalile.

Pärnu haigla anestesioloogia, intensiiv- ja operatiivravi teenistuse juhataja Raido Paasma rääkis juhtumist, kus 27-aastane kolleeg Venemaalt soovis tulla haiglasse tööle ning näidata oma oskusi ning läbi viia anesteesia, mida tal ka võimaldati.

«Üldanesteesia alguses puudus keeleprobleemi tõttu kommunikatsioon patsiendi ja kolleegi vahel ning kui pärast anesteesiaravimite manustamist patsient enam ei hinganud, sattus kolleeg paanikasse,» rääkis Paasma «Aktuaalsele kaamerale».

Kõnealune arst oli lõpetanud Venemaal meditsiiniakadeemia, läbinud kahe aasta pikkuse erialase ordinatuuri ning omas kolme aasta pikkust töökogemust ehk näiliselt igati sobilik kandidaat Eestis kehtivate nõuete järgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles