Sünnitusmaja sai vastsündinut imiteeriva simulaatornuku

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinut imiteeriv simulaatornukk.
Vastsündinut imiteeriv simulaatornukk. Foto: Erakogu

Pelgulinna sünnitusmaja toetusfondi ning lahkete annetajate abiga soetati haiglale vastsündinut imiteeriv simulaatornukk.

Elustamistreeninguks mõeldud eriline simulaatornukk maksis üle 28 000 euro. Vastsündinute elustamiskoolitusi hakkab läbi viima selleks eraldi koolituse saanud meeskond ning seda koolitust pakutakse kõikidele Eestimaa sünnitusmajadele ja sünnitusosakondadele.

«Lisaks tehnilistele oskustele saab simulatsiooni käigus treenida meeskonna omavahelist koostööd ja tegevuse juhtimist,» sõnas üks koolitajatest, lastearst Liina Süvari. Ta kinnitas, et simulaatornukk koos monitooringusüsteemiga on turvaline õppevahend.

«Spetsiaalse aparatuuriga ühendatud simulaatornukuga saame harjutada reaalse elustamise käigus vajaminevaid protseduure, samuti hinnata oma tegevuse efektiivsust. Simulaatornukuga tehtav treening on vägagi elutruu, saame nukule anda arvuti abil konkreetse simulatsiooniülesande ja see tähendab, et võimalik on lahendada konkreetseid haigusjuhte ja saada ka kohe tagasisidet – vastavalt meeskonna käitumisele n-ö lapse seisund paraneb või mitte,» selgitas Süvari.

Toetusfondi juht Eeva Kauba avaldas tänu kõikidele annetajatele, kelle abiga koguti kokku 28 560 eurot. «Kuna tegemist on kalli abivahendiga, siis tasusime suurema osa simulaatornuku maksumusest tarnijale juba ära, kuid jätkame veel osamakseid mitu kuud. Valisime selle lahenduse, et saaksime võimalikult ruttu simulaatornuku kätte ja anda personalile kasutada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles