Ekspert: 30 aastat tagasi Eesti naised õlut ei joonud

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise Arengu instituudi juht Maris Jesse.
Tervise Arengu instituudi juht Maris Jesse. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tervise Arengu Instituudi juht Maris Jesse leiab, et eestlased ei ole alati tarbinud 10 liitrit puhast alkoholi iga inimese kohta ning see, kui palju alkoholi ühiskonnas tarbitakse, on otseselt mõjutatav läbi teiste inimeste ja alkoholitootjate suhtumise muutmise.

«See, et me selleni oleme jõudnud, tuleneb osaliselt üksteisele surve avaldamisest, aga see on ka müügi- ja reklaamitegevus,» vahendab ERR Jesse sõnu ETV telesaatele «Terevisioon». Näiteks 30 aastat tagasi Eesti naised Jesse sõnul õlut ei joonud ja see, et me täna seda teeme, tuleneb sellest, et 1990. aastate alguses toodi naistele mõeldud õlled, mida turundati sõnumiga, et õlut joov naine on täiesti okei.

Valitsus kiitis läinud nädalal heaks alkoholipoliitika rohelise raamatu ehk põhimõtted ja meetmed alkoholi tarvitamise vähendamiseks. Üheks valminud dokumendi eesmärgiks ongi Jesse sõnul muuta seda, kuidas jaotuvad ühiskonnas alkoholisse suhtumise rollid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles