Ukraina arstid näevad oma tulevikku Haapsalus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arstid
Arstid Foto: SCANPIX

Haapsalu haiglas asusid möödunud aasta septembris üldarstidena tööle Ukrainast pärit Glib Lukinov ja Oksana Adamchuk. Esmalt on neil plaanis eesti keelt õppida, kuid tulevikus astuda ka Eestis residentuuri ja residentuurieksam teha.

«Eestis oleme esimest korda. Internetist lugesin, et Eesti arstid ei taha Eestis tööl olla ja sõidavad ära välismaale, sellepärast tekivad vabad töökohad,» ütles Glib Lukinov meditsiiniportaalile med24.ee

Praegu töötavad nad üldarstidena, kuid tahaksid töötada kirurgidena. «Alustuseks õpime eesti keelt, iga päev. Oleme õppinud viis kuud, lisaks enne ühe kuu Ukrainas,» sõnas Oksana Adamchuk.

Mõlemad suhtlevad juba praegu eesti keeles. «Õpime koos lastega - meil on kaks last, nad käivad Eesti lasteaias ja nad oskavad keelt juba paremini,» lisas Lukinov.

Küsimusele, millised on erinevused kirurgi töös Eestis ja Ukrainas, vastas Lukinov, et Ukrainas on väga hea teoreetiline ja praktiline ettevalmistus, kuid Eestis on väga hea varustatus. «Ravitaktika on Eestis aktiivne. Patsiendid on Haapsalus vanemad.»

Ta lisas, et ei plaani mujale riiki kolida. Eesti on tema sõnul rahulik maa, Ukrainas on probleeme. «Me ei taha soome või rootsi keelt õppida. Siin on hea ja ilus haigla, inimesed on heatahtlikud.»

Adamchuk nentis, et Eestisse kolides on kõige raskem olnud see, et siin on vähe päikest ja inimesed naeratavad väga harva ning see on talle väga raske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles