TTÜ toiduainete instituudi toiduteaduse õppetooli juhataja professor Raivo Voki sõnul tasub sealiha koos sinepiga süüa, sest see aitab rasvast toitu seedida.
Sinep hoiatab maksa rasvase liha eest
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kui te rasvast sealiha sööte sinepiga, siis sinep suurendab amülaasi aktiivsust süljenäärmetes kaks kuni viis korda,» selgitas Vokk.
Sinep ütleb professori selgitusel maksale: «Lase käia, kohe tuleb rasvane tükk makku, sappi las tulla!».
Maks hakkabki siis sappi pumpama, liha läheb koos kartuliga ja võib-olla kapsaga makku ja maos hakkab sapp rasva lagundama. Vokk märkis, et kuigi me loodame rasvasest toidust kiiresti energiat kätte saada, ei lase siis sinep sel juhtuda, sest rasv peab saama ette valmistatud selleks, et peensooles imenduda. «Keerle veel, keerle veel, keerle veel!»
Maost edasi aitab seesama sinep Voki sõnul veelgi sekretoorseid näärmeid tööle panna.