Nohuste imikute emad seisid ootamatu probleemi ees

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rhinomeri ninaaspiraator on imikute nohu ravimisel populaarne.
Rhinomeri ninaaspiraator on imikute nohu ravimisel populaarne. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Paari nädala eest olid mitmed imikute emad ootamatu probleemi ees, sest apteegist said otsa nohu välja tõmbamiseks mõeldud aspiraatori otsikud.

Märtsi alguses Tarbija24 poole pöördunud ema oli Rhinomeri ninaaspiraatori otsikuid otsinud nii Jõhvist kui Tallinnast. Ravimiinfost uurides selgus, et apteekides neid ei olnud. «Praegu on just nohuhooaeg ja neid lihtsalt pole müügil, kusjuures need pole ka kõige odavamad,» ei jõudnud ema ära imestada. «Mõned emad pesevad otsikuid, kuid see on ju ebahügieeniline,» lisas ta.

«Rhinomeri otsikud ei ole saadaval ootamatult tekkinud tarneraskuste tõttu,» seisab firmale Novartis  4. märtsil saadetud päringule laekunud vastuses, mis saabus täna. Ettevõte lubab, et Rhinomeri otsikud on apteekides taas saadaval alates aprilli keskpaigast. Novartise esindaja Eva Rauerti sõnul ei ole  Rhinomeri otsikud ei ole mõeldud korduvkasutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles