E-tervise SA taotleb pool miljonit eurot lisaraha

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digilugu. Illustratiivne foto.
Digilugu. Illustratiivne foto. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Eesti E-tervise Sihtasutus (ETSA) taotleb sotsiaalministeeriumilt 496 099 eurot lisaraha, et viia lõpuni eesmärgid, mida ei suudetud või õnnestunud mullu täita.

Mullu ei saanud ETSA ühele poole mitme eesmärgiga, mille tähtajaks oli aasta 2013. Näiteks lükkus sellesse aastasse e-labori arendamine, sest seoses vähi sõeluuringute registri projektiga otsustati muuta e-labori projekti skoopi.

eTõendite projekti osas ilmnesid näiteks vastuolud töötervishoiu valdkonnas, mis tingis projektitegevuste täiendava analüüsi vajaduse ja projektiskoobi muudatuse. Seetõttu lükkus projekti arenduste valmimine 2014 aastasse. Ettenähtud arendused realiseeriti siiski eelmise aasta jooksul, mistõttu rahalised vahendid kasutati ettenähtud perioodil.

Digiregistratuuri projekti juhtrüma otsusega ei olnud näiteks otstarbekas läbi viia täiendavaid arendusi, mille edukas juurutamine eeldab saatekirjade liikumise täies mahus juurutamist. Seetõttu muudeti projekti eesmärki ja vahendid suunatakse eKiirabi kriitilistesse jätkuarendustesse.

Raha kuluks veel näiteks litsentsidele, tootetoele, turvaseirele, koolitustele jne.

Kokku taotletakse lisaraha 496 099 eurot.

E-tervise SA selle aasta tegevusteks planeeritud sihtotstarbeline toetus on 2 230 916 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles