Meestest ahistatakse tööl seksuaalselt peamiselt alla 25-aastaseid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuringute kohaselt on üks protsent meestest tööl kogenud ahistamist
Uuringute kohaselt on üks protsent meestest tööl kogenud ahistamist Foto: SCANPIX

Umbes üks protsent töötavatest meestest kogeb oma töökohal seksuaalset ahistamist ning enamasti on tegemist noorte, 20- kuni 24-aastaste meestega, selgus Soome Töötervise Instituudi vastsest uuringust.

Töötervise Instituudi vanemteaduri Kaisa Kauppise sõnul on  seksuaalset ahistamist kõige enam kogenud teenindajad, müügimehed, põetajad-hooldajad. «Väljendub see näpistamises, pidevas ahistatava läheduses viibimises, aga ka otseste ettepanekute tegemises,» ütles Kauppinen lItalehtile.

Töötervise Instituudi hinnangu kohaselt langeb seksuaalse ahistamise ohvriks igal aastal umbes 12 000 soome meest.

Samas on meestele osaks saavat seksuaalset ahistamist Kauppise sõnul veel vähe uuritud. «Meie uuringus väitis umbes üks protsent küsitletutest, et on ahistamist kogenud. Üldiselt ei kipu mehed sellest probleemist rääkima,» väitis Kauppinen.

Samas suhtuvad mehed Kauppise sõnul seksuaalsesse ahistamisse hoopis teisiti kui naised.

Euroopa riikides tehtud uuringutes on ilmnenud, et meeste jaoks on selline ahistamine palju vähem ebameeldiv ja hirmutav kui naistele ja ahistamisel on meeste jaoks vähem negatiivseid tagajärgi.

Kauppise sõnul suhtuvad eri vanuses mehed ahistamisse erinevalt. Kõige sagedamini kogevad seksuaalset ahistamist 20-24-aastased noored mehed.

Samas pole seksuaalset ahistamist kerge tuvastada. 2009. aastal jõustunud seadus defineerib seksuaalse ahistamisena lisaks verbaalsele narrimisele ja sündsusetutele žestidele ka soovimatut puudutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles