Hügieenitarbed kutsuvad üha sagedamini esile nahalööbeid

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nahalööve.
Nahalööve. Foto: Wikipedia.org

Arstide sõnul esineb viimasel ajal üha sagedamini allergilisi nahareaktsioone paljudes hügieenitarvikutes sisalduva säilitusaine suhtes.

Paljudes veel baseeruvates toodetes (eelniisutatud salvrätikud, kosmeetika, vedelseebid, juuksehooldusvahendid, päikesekaitsetooted, pesemis- ja puhastustooted) leidub säilitusainet nimega metüülisotiasolinoon, vahendab ERR Uudised. Kuna tootjad on lõpetanud parabeenide ja formaldehüüdi kasutamise konservantidena, on nimetanud ühendi kontratsioonid mõnedes neis produktides viimastel aastatel oluliselt suurenenud.

Metüülisotiasolinoon võib põhjustada sügelevat ja valulikku löövet, mis hõlmab ka villikeste teket – enamasti tekib lööve eelniisutatud salvrätikute kasutamisest sõrmedele ja kätele, seepide ja šampoonide kasutamisest aga näo piirkonnale.

Viimase 2-3 aasta jooksul on Ohio ülikooli doktorid täheldanud sellise allergiatüübi järsku suurenemist ning mõnedel patsientidel on vastav seletamatu lööve kestnud juba aastaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles