/nginx/o/2011/09/05/735748t1h0088.jpg)
Oxfordi ülikooli teadlaste tööst selgub, et enamasti vaid ökotoitu söövate naiste vähirisk ei ole tavatoitu söövate sookaaslaste omast madalam, ehkki nii arvatakse.
Ajakirjas British Journal of Cancer avaldatud uuringus jälgiti üle 600 000 keskealise naise tervist umbes kümne aasta vältel ning seejuures ei ilmnenud mingeid erinevusi ökotoitu ja tavatoitu söövate naiste üldises vähiriskis, vahendab ERRi teadusportaal.
Ökotoidu tootmises on keelatud sünteetiliste pestitsiidide ja keemiliste väetiste kasutamine, mis on tavapõllumajanduses laialt rakendatud.
Selline kunstainete kasutamine on suurendanud inimeste muret vastavate ühendite sisenemise pärast toiduahelasse, mõjutades potentsiaalselt ka haiguste, sh vähi riski.
Samas ei ole seni mingit tugevat tõendust, mis võimaldaks anda sellele küsimusele selge vastuse.