Aasta tervisesõbraks sai Merike Martinson

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Merike Martinson.
Abilinnapea Merike Martinson. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tänavusel maailma tervisepäeval nimetas Eesti Tervisedenduse Ühing aasta tervisesõbraks Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni ning aasta tervisedendajaks toitumisteadlase dr Mai Maseri.

Aasta tervisesõbra tiitli saab inimene, kes on oma tegevusega toetanud ja tähtsustanud rahva tervist.

Martinsoni tunnustatakse tema rolli eest Tallinna Tervisekoalitsiooni ja Tallinna linnaosade tervisedendajate võrgustiku loomisel ning teiste sektorite otsusetegijate tervisekesksusele suunamise eest.

Martinsoni initsiatiivil valmis 2010. aastal Tallinna terviseprofiil, mis annab ülevaate linnaelanike terviseolukorrast ja tervist mõjutavatest teguritest. See on aluseks tervisestrateegiate ning -programmide koostamisel.

Merike Martinsoni eestvedamisel liitus Tallinn teise pealinnana maailmas mullu 28. mail rahvusvahelise Safe Community (Turvaline kogukond) võrgustikuga.

Aasta tervisedendajaks sai tänavu dr Mai Maser.

Tervisedenduse praktikutest ja teaduritest koosnev Eesti Tervisedenduse Ühing annab aasta tervisesõbra tiitlit välja viiendat ja aasta tervisedendaja tiitlit kuuendat korda. 

Konkurentsis saavad osaleda ja kandidaate pakkuda kõik ETÜ liikmed. Aasta tervisesõbra tiitliga on tunnustatud varem Evelin Ilvest, Arnold Rüütlit, saadet Ringvaade ning G4S-i.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles