Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Miks peaks riisi sööma?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Piret Lakson
Copy
Riis.
Riis. Foto: Corbis / Scanpix

Ajakirjas Food and Nutrition Sciences avaldatud artiklis näidatakse, et riisi valimine toidulauale aitab alandada kehakaalu ja parandab mitmeid tervisenäitajaid.

USA uuringu tulemuste põhjal saavad sagedasti riisi söövad täiskasvanud suuremas koguses kaaliumi, magneesiumi, rauda, folaati ja kiudaineid ning vähem küllastatud rasvu ja lisatud suhkruid, vahendab ERRi teadusportaal.

Riis on suure toiteväärtusega teravili, mis annab poole tassi suuruse portsjoni kohta umbes 100 kalorit, ning aitab kaasa täiskõhutunde tekkele.

Rikastatud valge riis varustab organismi üle 15 erineva vitamiini ja mineraalainega, sh erinevate B-vitamiinidega, raua ja tsingiga.

Pruun riis on rikkam kiudainete, magneesiumi ja fosfori poolest.

Märksõnad

Tagasi üles