
Hiljutine uuring tõi välja huvitava seose – muutes oma sööginõude värvi, võib see olla abiks ülesöömise vältimisel.
Hiljutine uuring tõi välja huvitava seose – muutes oma sööginõude värvi, võib see olla abiks ülesöömise vältimisel.
Paralleelselt rasvumise arvukuse kasvuga üle maailma otsivad teadlased innukalt lahendusi, mis aitaksid inimestel vältida liigsete toiduhulkade tarbimist, vahendab ERR.
Itaalias läbiviidud uuringus mõõdeti erinevusi taldriku värvi intensiivsuse ning toidu ja taldriku värvuse erinevuste alusel.
Tulemused üllatasid ka uurijaid endid: mistahes toitu, sh ka lemmiktoitu söödi punaselt taldrikult oluliselt vähem kui sinisele või valgele taldrikule serveeritud roogi. Seega võivad punast värvi nõud olla eriti populaarsed just enne rannahooaega.