Omavalitsus: peret ei saa kohustada abi vastu võtma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lamava haige transport on Eestis keeruline.
Lamava haige transport on Eestis keeruline. Foto: SCANPIX

Pärnu linnavalitsuse sotsiaalosakond on raskelt haige 15-aastase tüdruku juhtumiga kursis ning kinnitab, et nemad on siiani teinud kõik, et peret aidata.

Sotsiaalosakonna juhataja Aika Kaukver rääkis Õhtulehele, et said 29. aprillil TÜ Kliinikumi Lastefondi esindajalt teada, et kuna lapse tervise järsust halvenemisest oli vaja 1. mail viia ta Soome operatsioonile ja kuna kiirabi ei tee lamaja tüdruku transporti Pärnust Tallinnasse, siis kas on mingil viisil kohalikul omavalitsusel võimalus aidata.


«Pärnu linnavalitsuse sotsiaalkonsultant Mirjam Lank organiseeris kahe tunniga invatranspordi, saades kokkulepped, et vaatamata lühikesele etteteatamisajale ja asjaolule, et sõit tuleb teha 1. mail (riiklik püha!), on võimalik lamaja transport siiski korraldada, et pere ise ei pea teenuse eest tasuma ja selle katteks saab määrata 100% toetuse,» selgitab Kaukver ja lisab, et isa sellest keeldus.

Aavo selgitas Õhtulehele, et ei saa usaldada Pärnu linna ja sealt antud lubadusi, pealegi kestvat invatranspordiga sõit sadamasse vähemasti neli tundi, kuid ehitusmeestelt saadud mikrobussiga vaid kaks tundi.

«Peret meiepoolset abi vastu võtma me sundida ei saa, aga oleme teinud ja teeme kõik, et selles olukorras peret abistada,» tõdes Kaukver.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles