Apteekrid süüdistavad Soome konkurenti valetamises

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli Apteek Viljandis.
Ülikooli Apteek Viljandis. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti apteekrite kinnitusel valetab Soome apteegikett maainimestele, lubades avada üle Eesti ohtralt uusi apteeke.

Yliopiston Apteekki Eesti tütarfirma teatas möödunud nädalal, et nemad on maapiirkondades suletavate apteekide asemel valmis avama uusi. Eesti Apteekrite Liit teatas, et mõistab sellised bluffivad ning maainimestele valesid lootusi andvad kommentaarid hukka.

«Yliopiston Apteekki on Eestis tegutsenud juba 11 aastat, sellegipoolest on nad maal avanud seni vaid ühe apteegi Mustlas. Seesama Mustla apteek aga asub «juhuslikult» Reet Tengiga sama perekonnanime kandva Toivo Tengi üüripinnal,» ütles apteekrite liidu esinaine Ülle Rebane.

Ta lisas, et ilmselgelt kannab nende jutt propaganda eesmärki ja on mõeldud lihtsameelsete lollitamiseks. «Kui Yliopiston Apteekki huvitaks tõesti maa-apteekide avamine, siis on neil olnud hulgaliselt võimalusi seda juba viimase 11 aasta jooksul teha, aga see ei huvita neid karvavõrdki,» tõdes Rebane.

Tema sõnul Soome hiiglaslik apteegikett ei valuta südant mitte ravimite ühtlase kättesaadavuse pärast Eestis, vaid nende eesmärk on hoopis kasumlikes piirkondades eestlastelt apteegituru ülevõtmine. «Seejuures võtkem teadmiseks – Yliopiston Apteekki käive on suurem kui kogu Eesti apteegisektoril kokku,» rõhutas Rebane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles