USAs kinnitati esimene MERSi juhtum

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Lähis-Idast levima hakanud koronaviirus MERS on jõudnud USAsse, kus täna kinnitati esimene haigusjuht. 

MERSi nakatunud isik reisis 24. aprillil lennukiga Saudi Araabiast Inglismaale Londonisse ja sealt USAsse Chicagosse, kirjutab cdc.gov.

Chicagost võttis ta bussi Indianasse. 27. aprillil avaldusid tal esimeed hingamisteede sümptomid, seehulgas hingamisraskused, köha ja palavik. Järgmisel päeval pöördus ta Indiana haigla erakorralise meditsiini osakonda ja võeti samal päeval ravile. Patsienti ravitakse, ta on teistest isoleeritud ja tema seisund on stabiilne.

Arvestades patsiendi haigussümptomeid ja mis piirkonnast ta oli tulnud, testisid arstid teda MERS-viiruse suhtes. Täna kinnitati selle viiruse positiivne proov.

Haiguse kontrolli ja ennetamise keskus CDC ja Indiana terviseametnikud ei ole veel kindlad, kuidas patsient viirusesse nakatus. Ta võis sellega kokku puutuda Saudi Araabias, kus MERS praegu aktiivselt levib. Ka pole teada, kui paljudel inimestel võis olla otsene kokkupuude kõnealuse patsiendiga tema haigestumise järel.

Siiani on koos antud patsiendiga olnud 401 kinnitatud MERSi haigusjuhtu kokku 12 riigis. Kõik teadaolevad juhtumid on olnud nakatumisega Araabia poolsaarel. Enamikul inimestel on olnud raske hingamisteede infektsioon palaviku, köha ja hingamisraskustega. 93 inimest on surnud.

Seni pole teada, kust viirus täpselt alguse sai ega kuidas ta levib. Selle vastu ei ole vaktsiini ega spetsiifilist ravi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles