Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Punase veini soodsad tervisetoimed võivad olla liialdus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Piret Lakson
Copy
Vein.
Vein. Foto: Reuters / Scanpix

Punase veini koostisosi uurinud teadlaste sõnul ei pruugi see alkohoolne jook tervisele sugugi nii kasulik olla, kui loodetakse.

John Hopkinsi ülikooli meditsiinikooli teadlased jälgisid 783 Toskaana külaelaniku tervist, et teha kindlaks, kas kohalik napsitamine annab mingit tajutavat mõju, vahendab ERRi teadusportaal.

Paraku ei leidnud uurijad mingit tõendust sellele, et punase veini koostisosa resveratrool hoiaks ära südamehaigusi või pikendaks elu.

Üheksa uuringuaasta jooksul suri 268 osalejat, 174-l arenes südamehaigus ja 34-l avastati vähkkasvaja. Samas ei seostunud uriini resveratrooli sisaldus kuidagi ei surmariski ega ka haigestumise tõenäosusega, niisamuti ei avaldunud seost ka vere põletikunäitajatega.

Tagasi üles