Liilit Kirss proovib teist korda kainet perioodi

Marina Lohk
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liilit Kirss on näinud, millistesse äärmustesse alkoholi mõjul langetakse.
Liilit Kirss on näinud, millistesse äärmustesse alkoholi mõjul langetakse. Foto: Ardo Kaljuvee

Ajakirjanik Liilit Kirss (31) ei ole alkoholile lõplikult «ei» öelnud, kuid ta proovib parajasti juba teist korda kainet perioodi ning on otsustanud üldist alkoholitarvitamist vähendada.

«Ma mäletan väga hästi seda aega, kui 18–19-aastaselt sai pidudel käidud nii, et alkoholi ei pidanud üldse tarbima, ja oli väga tore. Ja siis kuidagi tuli see ligi kahekümnendate eluaastate alguses, ikka seltskondlikult. Ma mäletan, et läksime sõbrannaga reede õhtul välja; lemmikjook oli Sovetskoje ja jõime kahe peale ära pudeli,» meenutas ta.

«Ma ei ole kunagi liigtarvitanud. Aga piirata võiks ikka,» tunnistas naine, lisades, et praegu kainena väljas käies näeb ta, kui iseenesestmõistetavalt võetakse joomist. Samuti torkab silma see, millistesse äärmustesse inimesed alkoholi mõjul langevad ja kuidas nad käituvad.

Kirsi esimene täiesti kaine ajavahemik oli aasta tagasi mais. «Siis mõtlesin, et ma lihtsalt proovin, mis siis saab – kas ma suudan olla kuu aega nii, et ma ei joo. Või kas ma suudan olla nii, et keegi mind ei mõjuta. Suutsin küll.»

Kuid parajaks katsumuseks osutus Kirsi jaoks toona Tallinna jõudnud luksusautode ralli Gumball 3000, millega kaasnes väljasõit Riiga. Päev algas nii, et juba lõuna paiku kogunemisel pakuti alkoholi. Seejärel pakuti seda bussis, siis anti Riias tuppa kaasa pudel kihisevat, siis pakuti õhtusöögil punast ja valget veini ning shot’e. Lõpuks mindi edasi ööklubisse, kus alkoholi hakati lausa pudelitega ostma. Kirss jäi seejuures lõpuni endale kindlaks ega võtnud alkoholi suu sissegi, valades pealesunnitud shot’id lihtsalt üle leti kraanikausist alla.

«Ühel hetkel jäävad inimesed juba nii purju, et kui sa sõidad sisse oma jutuga, et ma ei joo alkoholi, siis nad hakkavad nii hullult jaurama, et lihtsam on öelda, et ma jätan selle ringi vahele. Või siis võtad selle klaasi ja sokutad selle kuskile,» tõdes ta.

Praegu on naine taas kaine olnud kolm nädalat ja plaanib jätkata kuni jaanipäevani. Ajendiks on seekord trenn. «Hakkasin tegema Insanity treeningut ja nii intensiivse trenniga ei tohiks alkoholi üldse tarbida,» ütles Kirss, selgitades, et 9 nädala jooksul tehakse kokku 45 trenni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles