Rootsi naine pidi haiglavoodite puuduse tõttu sünnitama takso tagaistmel

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod
Taksod Foto: Reuters / Scanpix

Rootsi naine pidi sünnitama takso tagaistmel, kuna parajasti ei olnud üheski Stockholmi sünnitushaiglas vaba voodikohta.

35-aastane lapseootel naine läks esmaspäeval Stockholmi Södersjukhuseti haiglasse koos oma kihlatu ja kaameramehega, vahendab The Local.

«Me plaanisime seda väga kaua. Ta on meie esimene ja meil olid väga kõrged ootused. Tahtsime, et kogu päev jäädvustataks,» selgitas naine, miks nendega kaameramees kaasas oli.

Haiglaõde aga ütles neile, et kõik sünnitusmajad Stockholmis on täis ja perekond peab sõitma väikelinna Nyköpingi, mis asub tunnipikkuse sõidu kaugusel. Õde lisas, et kuna tegu on esimese lapsega, ei tohiks tunni jooksul veel midagi juhtuda.

Ent poolel teel Nyköpingi tuli sünnitus siiski vastu võtta. «Tundsin, et laps on teel, karjusin, et laps tuleb, laps tuleb!» meenutas värske ema.

Sünnituse võttis vastu naise kihlatu ning see sujus komplikatsioonideta. Ehkki noor perekond on väga õnnelik terve poisi sünni üle, jäi neile mõru maik suhu Stockholmi tervisesüsteemi osas. «See oli hädaolukord. Nad oleks pidanud seda arvesse võtma,» nentis isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles