Möödunud nädalal vajas viirusnakkuste ja gripi tõttu arstiabi üle 2500 inimese

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripihooaja lõpust veel rääkida ei saa.
Gripihooaja lõpust veel rääkida ei saa. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal pöördus ülemiste hingamisteede viirusnakkuste ja gripi tõttu arstide poole 2534 inimest, neist üle poole olid lapsed.

Kuigi laboratoorselt kinnitati möödunud nädalal vaid kaks A-gripiviirust, siis gripihooaja lõpust veel rääkida ei saa, kuna hospitaliseeritud inimeste arv püsib endisena, teatab terviseamet.

E-Tervise SA terviseinfosüsteemi täpsustatud andmetel on hooaja algusest gripi tõttu hospitaliseeritud kokku 376 inimest, neist kaheksa lisandus viimase nädala jooksul. Ligi 70 protsenti hospitaliseerimist vajanud patsientidest olid täiskasvanud ja vanemaealised.

Ringlevate viiruste struktuur on polüetioloogiline. Laboratoorselt kinnitati vaid üksikud paragripi- adeno- ja RS-viiruste proovid, kuid domineeriva viiruse määramiseks on positiivsete proovide arv langenud liiga madalale.

Kokku on hooaja algusest laboratoorselt kinnitatud grippi 445 korral, neist 442 korral on olnud tegu A- ja kolmel korral B-gripi juhuga.

Täpsemalt määratleti 150 A-gripiviirust, neist 128  osutusid A gripiviiruse alatüübiks  A(H1N1)pdm09 ning 22 olid A gripiviiruse alatüüp A(H3N2).

Grippi ja ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine on üsna sarnane  kõikides Euroopa riikides, kõik hindavad grippi haigestumise intensiivsust madalaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles