Kes armastab maitsva õhturoa kõrvale ka sõõmukese punast veini rüübata, see saab nüüd selleks rüüpeks veel ühe õigustuse juurde.
Vein kaitseb hambaaukude eest
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania teadlased on välja selgitanud, et punane vein nagu ka viinamarjaseemne ekstrakt võib aidata hambakaariest ära hoida, vahendab ERRi teadusportaal.
Victoria Moreno-Arribas ja ta kolleegid Madridis kasvatasid laboris hambakatu bakteritest ise biokilet ja pistsid seda siis mõneks minutiks erisugustesse vedelikesse, nagu näiteks punasesse veini, alkoholivabasse punasesse veini, viinamarjaseemne ekstraktiga punasesse veini, puhtasse vette ja 12-protsendilisse etanoollahusesse.
Kõige tõhusamalt said bakterikilest jagu ilma alkoholita punane vein ja punane vein koos viinamarjaseemne ekstraktiga. Tavaline vein aitas ka, aga natuke vähem.