Ka Venemaa asus suitsetajaid impotentsuse ja vähiga hirmutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigaretid Priima Peterburi tubakavabrikus Nevo Tabak.
Sigaretid Priima Peterburi tubakavabrikus Nevo Tabak. Foto: SCANPIX

Venemaal ilmusid eile esmakordselt sigaretipakkidele suure kirjaga hoiatused suitsetamisega kaasnevatest tervisehädadest.

Uute reeglite kohaselt peavad sigaretitootjad suitsupakkide eesosa pinnast vähemalt 30 protsenti katma ühega kaheteistkümnest hoiatusest, näiteks «suitsetamine põhjustab kopsuvähki» või «suitsetamine võib tekitada impotentsust», vahendas AFP.

Hoiatused peavad katma ka 50 protsenti sigaretipaki tagaosast.

Venemaal pidi seni pakkidel olema vaid väike kiri «suitsetamine on teie tervisele kahjulik» ning piisas, kui see kattis vaid neli protsenti paki eesosast.

Euroopa Liit võttis sarnased hoiatused kasutusele juba üheksa aastat tagasi.

Sigaretipakk maksab Venemaal praegu keskmiselt 40 rubla (15 krooni) ning suitsetamine restoranides ja baarides on üldlevinud.

Ametliku statistika kohaselt suitsetab 65 protsenti Vene meestest ja 30 protsenti naistest, kusjuures suitsetajate arv on pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist kasvanud, eriti noorte naiste seas.

Aastas sureb suitsetamisega seotud haigustesse Venemaal üle 350 000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles