Ligi töövõimereformist: see eelnõu pole kurikuulus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi.
Rahandusminister Jürgen Ligi. Foto: Andres Haabu

Valitsus otsustas täna toetada töövõimetoetuse seaduse eelnõu, rahandusminister Jürgen Ligi ütles Eesti Hooldajate Liidu eilset avaldust kommenteerides, et kuigi mõned huvigrupid on seda reformi nimetanud kurikuulsaks, pole sel kurjusega tegelikult midagi pistmist.

Hooldajate liidu avalduses märgitakse, et töövõimereform on väga kulukas, kuid see ei suuda tegelikult puudega inimesi tööle aidata ning ei tegele probleemidega, mille tõttu tuleb puudega inimesi iga aasta niivõrd palju juurde, selle asemel kulutatakse liidu sõnul palju raha uute ametnike palkamiseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kindlasti ei ole ma nende inimeste taga, kes täna nimetasid seda reformi kurikuulsaks, siin pole kurjusega midagi tegemist, ainult headusega, muidugi on tegemist huvidega, mis ei lange kokku osalise töövõime kaotusega inimeste huvidega ja ka ühiskonna huvidega. Ootaks küll heatahtlikumat suhtumist reformi, mis parandab olukorda, mis kunagi loodi - praegune süsteem pole sihitud inimeste töövõimele ja ei ole tervikuna pikas perspektiivis jõukohane,» ütles Jürgen Ligi seepeale valitsuse pressikonverentsil.

Töövõimereform soovitakse läbi viia kahes jaos - esimene eelnõu puudutas töövõimetoetusi ning valitsus otsustas selle täna riigikokku saata, teine reformi puudutav eelnõu peaks peaministri sõnul sotsiaalministeeriumis valmima sel suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles