Õpetaja kaotas ligi 30 kilo ainult McDonalds'i toitu süües

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Cisna.
John Cisna. Foto: Kuvatõmmis

Õpetaja, kes otsustas üle minna McDonalds’i dieedile, kaotas eksperimendi lõpuks 27 kilo kehakaalust.

Ameerikas, Iowas loodusteaduste õpetajana töötav John Cisnal tekkis mõte pärast dokumentaalsarja «Super Size Me» nägemist proovida, kas ka tema tervis halveneks McDonalds’i dieedile üle minnes, vahendab Business Insider.

Cisna hakkas kiirtoiduketis käima igal toidukorral ning suurte einete asemel üritas ta päevase kaloraaži hoida 2000 piirimail.

Tüüpiline päevamenüü nägi välja seesugune:

Hommikusöök: kaks munavalgeburgerit (Egg White Delight), kauss kaerahelbeputru vahtrasiirupiga ning klaas 1-protsendilist piima.

Lõunasöök: McDonalds’i salat.

Õhtusöök: Burger friikartulitega. Cisna ütles, et tema lemmik on Big Mac.

Cisna ütles eksperimendi lõpuks, et selline dieet näitab selgelt, et kiirtoit ei pea tingimata tervistkahjustav olema. «Paksuks teevad meid meie valed valikud mitte McDonald’s,» ütles ta.

Terviseeksperdid on aga öelnud, et McDonaldsi dieedile üleminek on halb mõte, sest isegi kui sellega kaasneb kaalukaotus, on kiirtoiduketi menüüs pakutavad toidud tervisliku toiduga võrreldes madalama toiteväärtusega.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles