Seitse kergemat tervisehäda, millega suvel EMOsse pöördutakse

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi erakorralise meditsiini osakond.
PERHi erakorralise meditsiini osakond. Foto: Peeter Langovits

EMOsse pöördutakse endiselt palju ka kergemate tervisehädadega, millega võiks tegelikult oma perearsti juurde minna.

Möödunud nädala esmaspäevast kuni selle nädala esmaspäeva hommikuni pöördus Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonda (EMO) kokku 1622 patsienti, kellest 16 protsenti vajas edasist haiglaravi.

EMO juhataja dr Kristiina Põllu sõnul oli eelmine nädal väga töine. Peamiseks EMOsse pöördumise põhjuseks on erinevad traumad ning kergemad tervisehädad.

Kergemad terviseprobleemid, millega on viimastel nädalatel EMOsse pöördutud:

  • liigesvalud
  • allergilised lööbed
  • seljavalud
  • kõikuv vererõhk
  • köha-nohu
  • kõrvavalud
  • kuseteede põletik

Enamiku neist probleemidest saaks dr Põllu sõnul lahendada perearst. Kergemate terviseprobleemide puhul soovitavadki EMO töötajad patsientidel perearsti poole pöörduda.

«Ka haigekassa ning perearstide seltsi koostööna selle aasta veebruaris alanud kampaania «Alusta perearstikeskusest» oli mõeldud suurendamaks teadlikkust, milliselt tervishoiu tasandilt missugust abi saab, millised on perearstiabi võimalused ning nii innustada patsiente enda perearsti poole pöörduma,» selgitas Põllu, mida on püütud antud probleemi lahendamiseks ette võtta.

Eelmise aasta septembrist pakub PERH kõigile EMOsse pöördunud vältimatut abi mittevajavatele kõrva,- nina- ja kurguvaevustega patsientidele ka 45-eurost vastuvõtuteenust.

Põllu sõnul on tasulist teenust seni vähe kasutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles