Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Tumeda šokolaadi positiivne mõju sai kinnituse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Triin Ärm
Copy
Maiustuste söömisel tuleb piiri pidada.
Maiustuste söömisel tuleb piiri pidada. Foto: Panther Media / Scanpix

Itaalia teadlaste sõnul võivad tumedas šokolaadis sisalduvad antioksüdandid pakkuda abi jalgade verevarustuse häirete käes kannatajatele. 

Tumedas šokolaadis leidub palju polüfenoolseid antioksüdante, mis võivad parandada verevoolu jalgadesse, kirjutab ERRi teadusportaal.

Inimese kehas leidub ühendeid, mis soodustavad stiimulite mõjul veresoonte laienemist ning nii paraneb ka verevool kindlatesse kehaosadesse. Osa tumedas šokolaadis sisalduvatest kemikaalidest suudavad neid signaaliradu mõjutada.

Uuring tugines 60 kuni 78 aastastel inimestel, kes kannatasid verd südamest pähe, kõhtu, jalgadesse ning kätesse kandvate arterite kitsenemise käes.

Tagasi üles