Kaneelist võib olla kasu raske tõve pidurdamisel

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaneel.
Kaneel. Foto: SCANPIX

Ameerika Rushi ülikooli neuroloogid tegid kindlaks, et kaneel võib pidurdada biomehaaniliste, rakuliste ja anatoomiliste muutuste kulgu Parkinsoni tõvega hiirte ajus.

Kaneeli on kasutatud laialt juba aastasadu ning tõenäoliselt võiks olla tegemist ühe ohutuma viisiga Parkinsoni tõve arengu pidurdamiseks, vahendab ERRi teadusportaal.

Kaneel muundatakse maksas naatriumbensoaadiks, aineks, mille Ameerika toidu- ja ravimiamet on heaks kiitnud hüperammoneemiaga seotud maksa ainevahetushäirete ravimina.

Maksas toimub naatriumbensoaadi süntees nii Hiina kui ka Tseiloni kaneelist, siiski on Tseiloni kaneel Hiina kaneelist puhtam, sest viimane sisaldab maksale mürgist ühendit nimega kumariin.

Uuring näitas, et kaneelist biosünteesitud naatriumbensoaat siseneb ajju, peatab Parkini ja DJ-1 valgu vähenemist, kaitseb närvirakke, normaliseerib närviülekandeks vajalike ainete tasemeid ja parandab Parkinsoni tõvega hiirte motoorseid funktsioone.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles