/nginx/o/2014/07/05/3174039t1h09f0.jpg)
Šokolaad võib olla vägagi tervislik, parandades sinu tuju ja kaitstes südant, kuid seda tuleb hoolikalt valida.
Andrea Giancoli Toitumise ja Dietoloogia Instituudist andis ajakirjas Shape nõu. Ta selgitas, et kasulikuks teevad šokolaadi kakaooubades sisalduvad flavanoolid ehk fütokemikaalid, mis toimivad antioksüdantidena. Kuid erinev šokolaad sisaldab neid erinevas koguses.
Piimašokolaad
Piimašokolaad sisaldab vähem flavanoole, kuid kui valid umbes 40-protsendilise kakaosisaldusega variandi, millele on lisatud kasulikke pähkleid või kuivatatud puuvilju, on see juba palju parem.
Valge šokolaad
See šokolaad ei sisalda üldse kakaod ja seetõttu pole siit midagi tervisele kasulikku eriti oodata. Giancoli sõnul võib ehk loota vaid sellele, et saad sealt natuke kaltsiumit.
Tume šokolaad
Tume ja mõru maitsega šokolaad on parim valik, sest see sisaldab kõige rohkem kakaod. Giancoli sõnul ei maitse enamikule inimestest puhta tumeda šokolaadi maitse, kuid 70-protsendiline kakaosisaldus tundub olevat kõige populaarsem.
Proovi näiteks Lindti šokolaadi Excellence Smooth Dark 70 Percent Cocoa, mille ülilühike koostisainete nimekiri (vaid 5!) teenib ekstrapunktid.
Kuid lisaks šokolaadi tumedusele/kakaosisaldusele peaksid kontrollima ka seda, kas tegemist on tõelise šokolaadiga. Nimelt peaks koostisainete hulgas olema kakaovõi.